IKT műhely - Facebook

Nem jött be Facebook Home?!

A Facebook Home valójában egy shell-alkalmazás, ami nem csinál semmi mást, mint rátelepszik az Android kezelőfelületére és kicseréli a kezdőképernyőt, a zárképernyőt és a főbb alkalmazások felületeit.

A kísérletben a Facebook fejlesztők azzal az ötlettel játszottak el, hogy mi történne, ha lenne egy dedikált Facebook-mobil, amin a közösségi hálózat tartalmai közvetlenül lennének terítve a felhasználó szeme elé. Nem kell külön elindítani a Facebook-alkalmazást, hanem a kezdőképernyőn eleve ott sorakoznak a bejegyzések, fotók, amiket azonnal lehet lájkolni, kommentálni is.

A megoldás hátulütője, hogy minden más alkalmazás eltűnt a háttérben, semmi mást nem lehetett egyszerűen előhívni és még olyan alapképességek sem működtek, amik egyébként már évek óta jók az Androidon. A megjelenéskor nagy felhajtás volt a Facebook Home körül, de szinte azonnal látni is lehetett, hogy még akik kipróbálták, azok is csak “kirándultak” egyet és szinte azonnal eltávolították az alkalmazást.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: