IKT műhely - Netbiztonság

Target-től lopott bank- és hitelkártya adatokat árulnak az online feketepiacon

A kiskereskedelmi vállalattól ellopott bank- és hitelkártya-adatokkal hetek óta kereskednek az illegális online piacokon.

Ahogy arról csütörtökön mi is beszámoltunk, az elmúlt hetekben ismeretlen hackerek negyvenmillió vásárló bank- és hitelkártya-adatait töltötték le a Target kiskereskedelmi hálózat szervereiről. A The New York Times riportja szerint az eltulajdonított adatokat hetek óta árulják a feketepiacon, így az internetes bűnözők kedvükre bevásárolhattak belőlük.

A biztonsági szakértők, köztük az ismert blogger, Brian Krebs szerint a kalózok nagy csomagokban értékesítik a lopott információkat, egy-egy kártya adataiért a lehívható hitelkerettől függően 25 cent és 100 dollár közötti összeget kérnek. Az így beszerzett adatokat aztán hamis kártyákra égetik vagy ajándékkártyákat vásárolnak a segítségükkel, és leszívják a számlán található összeget.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: