IKT műhely - IKT az osztályomban

Mondd utánam - angol abc kiejtés gyakorló ingyen és onlineEzzel a remek, ingyenes és online elérhető angol kiejtésgyakorló programmal nem csak az angol abc és számok kiejtését gyakorolhatjuk, de használhatjuk, mint angol magyar, angol német és tucatnyi egyéb nyelvre fordító szótárat is...

Az angol hangos szótár rendkívül egyszerűen működik: írjuk be a meghallgatni kívánt angol betűt, számot, szót vagy rövid kifejezést a keresőmezőbe, majd nyomjuk meg a Submit gombot. Egyszerre akár 6 dolgot is beírhatunk a mezőbe, pontosvesszővel elválasztva, például így: cat;cart;cut;cot;caught;coat. Ha a rózsaszínűvé változó kifejezés fölé visszük a kurzort, a kiejtést újra meghallgathatjuk.

A program óriási előnye, hogy nem szintetikus, azaz gépi hangon ejti ki a szavakat, hanem valódi emberi hangon, sőt nem csak a brit angol kiejtéssel, de amerikai, ausztrál stb. verzióban is!


Az online hangos angol szótár jelenleg mintegy 135.000-es szókészlettel rendelkezik!

A program a howjsay.com oldalon található
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: