Számítógépek - Számítógép kiegészítők

Kár, hogy ez a videokártya kimaradt az ünnepi kínálatból

Kár volt pont a 109 dolláros kártyát kihagyni a karácsony előtti felhozatalból. Nemrég az AMD végre bejelentette az utóbbi hónapokban csak hírből hallott Radeon R7 260 videokártyáját, a gyártó szerint a 109 dolláros modell január közepén fog elérhetővé válni.

Az eszköz a 89 dolláros Radeon R7 250 és 139 dolláros Radeon R7 260X közé fog beékelődni. Az említett kártyák hazai árából ítélve olyan bruttó 26 ezer forint környékén kezdődhet majd a Radeon R7 260 magyar bolti ára, azaz a Radeon HD 7770-et fogja lecserélni.

A specifikációk alapján ettől függetlenül valamennyivel erősebb lesz annál: a friss ajánlatba 640 helyett 768 stream processzor került, 40 helyett 48 textúrázó egységgel rendelkezik, a gyári ajánlás szerint a GDDR5-ös memóriája 4,5 helyett 6 gigahertzen üzemel, rendelkezik TrueAudo hangchippel, plusz 5 wattal kevesebbet – 95 Wattot – fogyaszt a lecserélendő modellnél. Utóbbiból talán sejthető módon a Radeon R7 260 kártyáknak szükségük lesz egy külön hattűs tápcsatlakozóra, ám meglepő módon az AMD nem árulta el, hogy névlegesen milyen teljesítményű tápegység kell nekik; feltehetően 450 wattos, de ezt vásárlás előtt ellenőrizni kell majd.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: