IKT műhely - Internetről általában

Idősek internet használata - 10000 időskorú tanult meg netezni

A manapság már a nyugdíjas korosztály számára is nélkülözhetetlen digitális írástudás elsajátítását lehetővé tevő oktatási programot 2002-ben dolgozták ki , melyet az internetszolgáltató UPC társadalmi felelősségvállalási támogatásával 2006-tól országos szintű tanfolyamsorozattá bővített ki.

Az immár egész évben, 25 helyszínen, köztük számos kistelepülésen zajló, gyakorlatorientált, kiscsoportos, akkreditált képzés idős résztvevőinek csupán jelképes ezer forintot kell befizetniük a bizonyítványátadással záruló 25 órás tanfolyamért. Magyarországon csak minden ötödik ötven év feletti használja rendszeresen az internetet.

Ez az arány nemzetközi összehasonlításban alacsonynak számít. A UPC és az Ithaka Információs Társadalom- és Hálózatkutató Központ 2011 végén készült online kutatásából kiderült többek között, hogy az internetező szeniorok a rokonokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás területén használják ki legjobban az információs technológiák nyújtotta lehetőségeket.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: