Hírek - IKT hírek röviden

Kínai áldásra vár a Microsoft-Nokia biznisz

A befektetők jóváhagyása után a világ legtöbb gazdasági felügyeleti szerve is jóváhagyta a Nokia telefonos részlegének Microsoft számára történő átadását, ám Kína a helyi gyártók aggályai miatt továbbra is vizsgálja az ügylet várható következményeit.

A The Economic Observer beszámolója szerint a ZTE, a Lenovo és a Xiaomi is attól tart, hogy a Nokia és a Microsoft összefogásával a kifizetendő licencdíjak jelentősen megemelkedhetnek, hiszen jelenleg elég kevés kínai gyártó fizet a Nokia szabadalmainak használatáért. Az előzetes elemzések szerint a Nokia csak Kínában 1,1 milliárd dollárnyi licencdíjat zsebelhetne be a jövő év során, mely egyértelműen jelzi a finn vállalat szabadalmi portfóliójának értékét.

A Nokia és a Microsoft számára tehát még hátra van a kínai vezetés megnyerése, ám ezt követően végleg lezárulhat a divízió felvásárlása.

Tovább a teljes cikkhez >>> mobilarena.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: