IKT műhely - IKT az osztályomban

Microsoft Photo Story 3 letöltése ingyen - Izgalmas, figyelemfelkeltő videók fényképekből A Photo Story egy ingyenesen letölthető "fotóból videót" szoftver, amelyben fényképei mozgatásával és nagyításával érdekes mozgóképet készíthet, emellett feliratokat, zenét és kísérőszöveget adhat a képekhez...

A Photo Story fotó bemutató program használata közvetlenebbé teszi mind a tanárok, mind a diákok előadásait. Ha földrajzot tanít, vetítsen le néhány térképet, fényképet az adott országról vagy tájegységről. Történelemórákra keressen képet történelmi személyekről, iratokról, épületekről, mutasson be állatokat, növényeket biológiából.

Az eredmény: egy pár perces videó levetítésével diákjai könnyebben ráhangolódnak az órára, és nagyobb érdeklődéssel fogadják a tananyagot. A Photo Storyval tanulói is lelke­sedéssel fognak felkészülni kiselőadásaikra.

A programmal készített videókkal színvonalasabbá teheti az iskolai rendezvényeket, ünnepélyeket. Ha diákjai filmet állítanak össze szalagavatójukra az osztály képeiből, annak garantált sikere lesz.

A Photo Story fotó bemutató program használata

 

 

Nyissa meg a Start menüben a Photo Story 3 for Windows­t. A program egy varázslóhoz hasonlóan végigvezeti a filmkészí­tés lépésein:

1. Első lépésként hozzon létre egy új történetet, majd kattint­son a Tovább gombra. A program felajánlja a képek körüli fekete keret eltávolítását. Érdemes ezt a funkciót átugrani, mert gyakorlatban nem annyira zavaró a fekete keret. Ha mégis zavarja, később bármikor visszatérhet erre az oldalra.

2. Adja hozzá lejátszani kívánt fényképeit. Ezt megteheti a Képek importálása gombra kattintva, vagy egyszerűen húzza a képeket a Saját gépből a Photo Story ablakába.

3. Ha címet szeretne hozzáadni a képekhez, ezen az oldalon teheti meg. Effektusokat is választhat a kép alatti legördülő menüre kattintva. Érdemes effektussal ellátni azokat a képe­ket, amelyekhez címet rendel, így a felirat olvasható lesz.

4. A negyedik oldalon talán a legizgalmasabb funkciók találhatók. Kattintson az Előnézet… gombra filmjének megtekintéséhez. Ha módosítani szeretné valamelyik képen a mozgás kezdő­ és végpontját, kattintson a Mozgás testreszabása… gombra. Helyezzen pipát A mozgás kezdő és befejező pozíciójának megadása felirathoz, majd állítsa be a kívánt mozgást. Nagyon izgalmas lehet, ha egy nagy felbontású képen először egy részletet mutat meg, majd fokozatosan távolodik, hogy az egész kép látszódjon.

Bemutathatja így egy város elhelyezkedését egy országban vagy egy fontos személyt egy csoportképen. Ugyanezen az oldalon beállíthatja, hogy milyen hosszan jelenjen meg az adott kép. Ha figyelemfelkeltő videót akar készíteni, állítsa az időtartamokat rövidebbre, míg komolyabb eseményeken, például egy ünnepély díszleteként felhasználva állítsa hosszúra a képek megjelenítését, így azok nem vonják el a nézők figyelmét a szereplőkről.

A Photo Story letöltése és telepítése

A program letöltéséhez látogasson el a http://www.microsoft.com/hun oldalra, és a keresésbe írja be: Photo Story. Az első találatra kattintva eljuthat a program letöltőoldalára.

Egy mikrofon segítségével kísérőszöveget adhat képeihez. Mondja el azt, amit órán elmondana a képről. A felvétel előnye, hogy az órán a legprecízebb megfogalmazást hallhatják a diákok. A PhotoStory emellett a felvétel hosszához igazítja a képek megjelenítését, így minden kép annyi ideig látható, amennyi időt Ön is rászánt, és nem kell azokat kézzel beállítani. Ha szeretne, készíthet jegyzetet a képekhez.

Ezután kattintson a piros Felvétel gombra A kísérő­ szöveg elmondása közben kattintson sorban a képekre. Ha valamelyik képnél elrontotta szövegét, kattintson a Kísérőszöveg törlése gombra , és indítsa újra a felvételt az adott képtől.

5. A következő oldalon zenét adhat filmjéhez. Válassza ki azt a képet, ahonnan indítani kívánja a zenét, és kattintson a Zene kiválasztása vagy Zene létrehozása gombra. Ha kísérőszöveget vett fel képeihez, érdemes csökkenteni a zene hangerejét.

6. Az utolsó oldalon elmentheti elkészült filmjét. Ha pro­jektjét esetleg később módosítani kívánja, vagy más formátumba menteni, kattintson a Projekt mentése gombra.

Miben más, mint a Movie Maker?

A Windows Live Movie Makerben lehetősége van videókat is a történethez adni, többféle hatással láthatja el a címeket és feliratokat, valamint a program támogatja a szélesvásznú és nagy felbontású videók mentését. A Photo Story előnye a Movie Makerrel szemben viszont az, hogy teljes mértékben beállíthatja a kezdő és befejező pozíciókat, így a képeken jobban kiemelhet részleteket.

A Photo Story­ ban ezenfelül felhasználóbarát módon adhat narrációt a képekhez, akár zenével együtt is. A Photo Storyval készített videókat összefűzheti más képekkel és videókkal a Windows Live Movie Makerben.

Még több ingyenes Microsoft programról leírást ebben a letölthető kiadványban talál >>> Szoftverbörze innovatív tanároknak
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor


Hozzászólások (1)
Photo story 3. project dvd-re írása
1 2010 november 28., vasárnap 15:20
Admin2
Sziasztok! Sikerült végre elkészítenem életem első zenés-képes project-jét, azonban nem tudom az utolsó lépést. Szeretném kiírni dvd-re, hogy más is nézhesse a családban. Kérem írjátok le a menetét, hogy mit tegyek! Köszönettel! Csaba

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: