Számítógépek - Okostelefonok

Miért kapott az Apple 140 milliós bírságot?

20 millió új tajvani dollárra büntették az Apple-t az iPhone-ok árazása miatt. Tajvan Versenyhatósága 20 millió új tajvani dollárra büntette meg az Apple-t, miután kiderült, hogy a cupertinói cég a helyi törvényeket megszegve beleszólt az okostelefonjainak az árazásába az országban.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint az Apple a három legnagyobb tajvani mobilszolgáltatónak megszabta, hogy pontosan mennyit kérjenek az új iPhone-okért. Mivel mindezt a helyi törvények szigorúan tiltják, ezért az Apple jutalma egy 666 000 amerikai dolláros (majd 145 millió forint) büntetés lett.

A hivatalos vizsgálat és a négy vállalat közötti levelezés megerősítette, hogy a telekomcégek a készülékek piacra dobása előtt visszaigazoltatták az Apple-lel, hogy megfelelőek-e az árazások az új iPhone-okhoz. Az Apple nem kommentálta a történteket, de vélhetően nem érinti őket komolyabban az egyébként nagy összegű bírság.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: