Számítógépek - Okostelefonok

Így lehet koleszterinszintmérő készülék az iPhone-ból

Nem új keletű elképzelés, hogy okostelefonunkat egészségügyi irányban is felhasználjuk, az iPhone és az Android alkalmazásboltja már hemzseg az öndiagnózisra, egészséges életmód megtervezésére vagy épp orvostanhallgatók tanulásának elősegítésére szolgáló programokkal, de időnként felbukkan egy-egy hardveres kiegészítő is, ami komolyabb lehetőségeket ígér.

Ilyen a Cornell Egyetem most felbukkant kütyüje is, ami nem más, mint egy iPhone-hoz csatolható koleszterinszint mérő. A koleszterin szint méréshez mindössze egyetlen csepp vérünkre és egy speciális indikátor anyagra van szükségünk, melyet egy papírcsíkban felitatva kapunk meg.

Ez a csík a pH mérésre szolgáló papírokhoz hasonlóan elszíneződik, csak ebben az esetben a koleszterin szint mértékének megfelelően. A hagyományos eljáráshoz képest itt az az eltérés, hogy a csík “előhívásához” a fejlesztők egy a telefonra aplikálható eszközt használnak, mely a készülék kameráját és a hozzá tartozó vakut használja fel, a hozzá tartozó alkalmazás a kamera által bevitt képről elemzi a szín intenzitást és adja meg a vér koleszterin tartalmának mértékét.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: