Hírek - IKT hírek röviden

Weboldal optimalizálás - Miért zárta ki a Google az egyik legmenőbb dalszöveg weboldalt keresőjéből?

Ha úgy ugrunk neki a weboldalak készítésének, hogy felrakunk egy bizonyos tartalmat és várjuk, hogy az olvasók ránk találjanak a Google segítségével, elég kis esélyünk lesz a sikerre, hacsak nem valami annyira specifikus tartalommal rendelkezünk, de ebben az esetben is előfordulhat, hogy a keresési eredmények listáján az kap előkelőbb helyet, aki a mi tartalmunkat megemlíti.

A dolog mögött a keresőmotor optimalizálás nevű webes trükktár áll, mely alapesetben a relevánsabb találatokat segíti kiadni a keresőnek, ám vannak sötét trükkök és fogások ebben a “tudományágban” is, mellyel weboldalunk hirtelen toplistás találattá válhat.A Rap Genius nevű weblap egy elsősorban dalszöveg gyűjtő oldal, ahol mindenféle legálisan terjeszthető dokumentumot, dalszöveget, de akár vallási írásokat is közzétehetnek a felhasználók. A 2009-ben alakult lap érdekes trükkel próbálkozott, melyről nemrég rántották le a leplet.

A dalszöveg oldal meghirdetett egy blogok közti összefogási programot, melyről John Marbach, egy Glider nevű email szűrő szolgáltatás elindítója is érdeklődött. Erre az érdeklődésre kapta a Rap Genius stábjától azt a visszajelzést, hogy az összefogás szellemében a dalszöveg gyűjtők Twitter fiókján keresztül a kisebb blogok is megjelentethetnek tartalmakat, cserébe viszont néhány dalszöveg linkjét kérik az oldalukra kitenni – legyen szó bármilyen weblapról.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: