Számítógépek - Okostelefonok

QHD kijelzők - fordulat az okostelefon kijelző felbontásban

Az idei év váratlan fordulatot hozott az okostelefonok piacán, hiszen a kínai gyártók egyre kiélezettebb árháborúja mellett műszaki paraméterek terén is átvették a vezetést.

A kijelzőtechnológia terén számos téren úttörő Samsung árnyékában a kínai Vivo mutatta be a világ első, QHD panellel szerelt okostelefonját, melyet követően a Meizu, majd pedig az Oppo is megerősítette az extrém magas felbontásra történő átállást. A kínai vállalat beharangozója a Find 7 kapcsán megerősítette az 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos felbontású kijelző használatát, melyet ráadásul egy tipikus öthüvelykes mobil házába fog belezsúfolni.

A rendkívül vékony peremmel érkező készülék egyéb műszaki paramétereiről egyelőre nincs információ, de a négyszeres HD felbontású panelek meghajtásához minden valószínűség szerint Snapdragon 800 vagy 805 processzor kerül bevetésre.

Tovább a teljes cikkhez >>> mobilarena.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: