Hírek - IKT hírek röviden

Egységes, közös lista a bírósági internetes adatkérelmekről

A fontosabb IT-cégek után immár egy amerikai mobilszolgáltató is jelezte, hogy a jövőben egységes módon teszi közzé a hozzá beérkező bírósági kérelmeket, így a felhasználók gyorsan és könnyen ellenőrizhetik, hogy a hatóságok mely adatokra voltak kíváncsiak.

Az internetes óriások eközben az elnöktől is határozott fellépést kértek, ám a bírósági adatkérelmek és beidézések száma tovább nő, az újabb kiszivárogtatások révén pedig a lehallgatottak listája is jelentős mértékben bővült. Az amerikai Verizon saját blogjában közölte, hogy hamarosan egy központi helyen teszi majd közzé a bekérendő adatokra vonatkozó bírósági jegyzékeket és kérelmeket, így a felhasználók bármikor ellenőrizhetik majd a teljes listát.

Bár az új oldalon többnyire olyan részleteket tudhatunk majd meg, amelyeket a cég eddig is megjelentetett, ezt a jövőben egységes módon, egy közös listában teszik hozzáférhetővé, amely megkönnyíti az érdeklődők dolgát. A lista 2014 elején bukkan majd fel a világhálón, ez azonban nem jelenti az erőfeszítések végét.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: