Számítógépek - Okostelefonok

Intel Atom-ra épül az új Firefox telefon

A Geeksphone sorrendben harmadik telefonján dolgozik, amely már az Intel chipjére épülne. A Firefox OS alá készülő okostelefonok rajtjáról annak idején mi is beszámoltunk, ezen a téren elsősorban a kínai ZTE vitézkedett kitartóan.

Júliusban a Geeksphone is bejelentette saját, immár a végfelhasználóknak szánt megoldását, most pedig sorrendben harmadik készüléküket mutatnák be. A jelenleg megvásárolható Peak és Keon mellett ugyanis egy harmadik példány is hamarosan befut majd, ez azonban eltér majd a család első két tagjától, hiszen az Intel chipjére támaszkodik.

A készítők által nemes egyszerűséggel csak Forradalom (Revolution) névvel jellemzett fejlesztés révén már lehetőségünk lesz a Firefox mellett egy ettől eltérő szoftvert futtatni a telefonon, bár erről egyelőre csak annyit tudunk, hogy ez az Android egy közelebbről meg nem határozott változata lenne. A másik fontos változás, hogy ezúttal az Intel Atom Z2560 chip köré épül a megoldás, amely 1,6 Ghz-en fut majd.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: