Számítógépek - Okostelefonok

Hazai sikertörténet - iGO navigációs szoftver okostelefonra

Magyarországról is indulnak ki nemzetközi sikertörténetek. Ilyen a mostanában felkapott Prezi, de van olyan vállalat is, amely évek óta sikeres.

Ez az NNG, a budapesti cég, amely az iGO navigációs szoftvert készíti. Kezdetben csak PNA eszközökre készült iGO navigációs szoftver, azonban ahogyan a piac változott, úgy váltott a vállalat is és átállt elsősorban az autókban található fejegységekre készült navigációs szoftverekre és a legnagyobb autógyártók közvetlen beszállítóival áll kapcsolatban az NNG. Jelenleg 16 globális beszállítóval dolgozik együtt az NNG, amely így a 30 legnagyobb autómárka számára biztosít navigációs megoldást, jelenleg úgy 20 millió eszköz van a világon amin NNG iGO szoftver fut.

A vállalat óriási növekedésen megy keresztül, hiszen 2010 óta 85%-kal növelte a létszámát (jelenleg 520 alkalmazottat foglalkoztat), valamint megháromszorozta a bruttó árrését. A növekvés azoban nem áll le, Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója azt mondta, hogy az elövetkező évek során további 30 millió licencet szeretnének értékesíteni, valamint a beépíettt fejegységek részesedését a jelenlegi 26-ról 40 százalékra emelnék.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: