IKT műhely - Facebook

Miért veszít folyamatosan a népszerűségéből a Facebook?

Tiniket veszít a közösségi portál, de ez nem feltétlenül rossz hír. Már hónapok óta szállingózik a pletyka, miszerint a tinédzserek körében a Facebook valószínűleg már túl van a népszerűsége csúcsán.

Az adatok alapján a közösségi portált sikerre vivő korosztály egyre inkább az alternatív közösségi és kommunikációs szolgáltatások – például Twitter, Instagram, WhatsApp, Snapchat – felé fordul. Egy EU-s támogatásból megvalósult brit kutatás pár nappal ezelőtt publikált konklúziója szerint a trend valós, viszont nem sok köze van például a Facebookon szerzett rossz tapasztalatokhoz, vagy éppen a portál sokat kritizált szerződési feltételeihez: a 16-18 éves korosztály távozásának fő oka, hogy már a szüleik is használják azt.

„Nem lehetsz fiatal és szabad, ha a szüleid látják az összes nevetlenséged. A fiatalok törődnek az ismerőseik számára mutatott képükkel, továbbá a velük kapcsolatos státuszukkal, így a Facebook nem király többé” – írja Daniel Miller, a University College London kutatást levezénylő professzora.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: