Számítógépek - Okostelefonok

Miért tagadja a Samsung a Knox súlyos biztonsági réseit?

Komoly fejfájást okozhat a Samsungnak az izraeli Ben Gurion Egyetem, melynek néhány szoftveres biztonsági kutatója fedezett fel egy súlyos rést a gyártó vállalati biztonsági rendszerén, a nemrégiben bevezetett Knox csomagon.

A felfedezés szerint a gyártó védelmén talált hiányosságnak köszönhetően könnyedén lekövethető és lementhető a céges levelezőrendszer és a telefon közti kommunikáció, de akár olyan kártékony alkalmazások is bejuttathatók a rendszerbe, mely az egész rendszerre kiható károkat okozhat. A Knox hibáját még a hónap elején fedték fel, a Samsung azóta hevesen tagad és támadja a kutatókat, állításuk szerint a tesztre használt készülékekre nem került telepítésre a teljes védelmi rendszer.

A cég számára ez rendkívül komoly érvágás, a vállalati szektorba ugyanis nem túl könnyű androidos gyártóknak bejutni, főleg olyan szférába, melyet korábban a BlackBerry uralt. A kanadai vállalat visszaesése a versenytársakat annak piacára csábította, a Samsung jelenleg például olyan nagy megrendelőkkel tárgyal, mint az Egyesült Államok hadserege, ennek a lehetséges megállapodásnak helyszíne a Pentagon lehetne, amennyiben a cég megfelel az elvárásoknak, ám egy ilyen felfedezés következményeként könnyedén eleshetnek a zsíros megbízástól.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: