Számítógépek - Okostelefonok

Beszédes számok - Android okostelefon statisztika 2013

Az Android nagyjából megjelenése óta erősen fragmentált rendszer, köszönhető ez annak, hogy bár a Google kiadja rendre a legfrissebb verzióját a rendszernek, a gyártók vagy elkészítik a frissítést a telefonokra és tabletekre, vagy nem, sajnos a legtöbb esetben az utóbbi állítás szokott helytálló lenni.

Az év végi statisztikában látható azonban, hogy a nagyjából 1,5 éves múltra visszatekintő Jelly Bean jelenleg már az androidos eszközök több, mint felén (54,5%) érhető el. A növekvő tendenciája mellett a korábbi verziók, mint a Gingerbread (Android 2.3) és az Ice Cream Sandwich (4.0) már éles zuhanásban vannak hónapok óta.

A Jelly Bean nevet megkapta azonban három főverzió is (4.1, 4.2, 4,3) és ezeken belül is éles az eltérés. Az összes androidos készülék 37,4%-án fut még a 2012 nyarán bejelentett Android 4.1, míg a 2013 nyarán a Nexus 7 (2013) tableten debütált Android 4.3 alig éri el a 4,2%-os részesedést, ami bizony rendkívül alacsony.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: