Számítógépek - Okostelefonok

Nem biztos, de lehet! az iPhone-okat is meghekkelte az NSA?

Az NSA olyan kémprogramot is fejlesztett, amely az iPhone-oket is képes megfertőzni, bár az nem bizonyított, hogy a program végül elkészült-e vagy sem.

Nemcsak a Cisco, a Juniper Networks, a Dell, a Seagate, a Western Digital, a Maxtor, a Samsung, a Huawei és a Microsoft termékeit fertőzhette meg kémprogramjával az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), hanem az iPhone-okat is. A katalógus 2008-ban kiadott változatában egy olyan kémprogram is szerepel, amely az akkor vadonatújnak számító Apple iPhone okostelefonokat képes megfertőzni, hozzáférést nyújtva az NSA-nak az azon lévő adatokhoz.

Az öt évvel ezelőtti katalógusban ez a kémprogram még fejlesztés alatt állóként szerepel. A Spiegel cikkéből is kiderül, hogy a titkosszolgálati használatra szánt informatikai termékek katalógusából nem egy naprakész, friss változat szivárgott ki, több olyan termék is szerepel benne, amely ma már nem is kapható.

Tovább a teljes cikkhez >>> origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: