IKT műhely - Netbiztonság

Újévi ajándék - meghekkelték a Skype, Facebook, Twitter oldalakat a Microsoft ellen kampányként

Jól kezdődik az 2014-es esztendő a Skype csapata számára. A Microsoft által felvásárolt csevegőszolgáltatás lett ugyanis az újév egyik első hackelésének áldozata, a csapat hivatalos blogját, Facebook és Twitter fiókját egyaránt feltörték.

A magát Szíriai Elektronikus Hadseregként (Syrian Electronic Army – SEA) azonosító szervezet a feltört fiókokat arra használta, hogy a Microsoft elleni kampányt hirdessen, egyrészt arra buzdítva, hogy ne senki ne használja a redmondi vállalat szolgáltatásait, mert a vállalat kémkedik felhasználói után, másrészt eme tevékenység beszüntetésére is felszólították azt. A Microsoft azóta közleményben fejezte ki sajnálatát és biztosított mindenkit, hogy nem szivárgott ki felhasználói adat, egyúttal persze már törölték valamennyi, a hackerek által közzé tett blogbejegyzést és állapotfrissítést, bár érdekességként megemlíthető, hogy az egyik ilyen Twitter post törlés előtt több, mint hatezer újra-megosztást élt meg az üzenettel szimpatizálók által.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: