Hírek - IKT hírek röviden

Visszanyalt a kémvád fagyi

Az amerikai kormány évek óta folyamatosan a Huawei ellen kampányol azzal az indokkal, hogy a kínaiak a mobil- és vezetékes hálózatok kiépítésére használt távközlési berendezéseikbe titkos hátsó kapukat építettek.

Azzal vádolták a Huaweit, hogy ezekkel a megoldásokkal ellenőrizhetik és lehallgathatják az adatforgalmat. Az ellenkampány olyan erős volt, hogy a kínai cég korábban még azt is fontolgatta, hogy egyszerűen kivonul az amerikai piacokról.

Csakhogy a Edward Snowden által kiteregetett dokumentumok arra utalnak, hogy az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) volt az a szervezet, amely a hálózati eszközöket forgalmazó cégek, köztük a Huawei, Cisco és Juniper eszközeit is meg tudta hekkelni. Tehát pont az USA volt az, aki lyukakat fúrt a Huawei által gyártott hálózati eszközökbe, és persze más márkájú, világszerte értékesített termékekbe is.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: