Számítógépek - Okostelefonok

Okostelefon memóriák - lehagyják a pc-t és szerevereket is?

A mobil eszközök, okostelefonok és tabletek processzorai és grafikus vezérlői egyre erőteljesebbek, ma már 64 bites mobil CPU-magok is elérhetők.

Ahhoz, hogy az alkalmazások kihasználhassák a növekedő teljesítményt, a memóriatechnológiának is lépést kell tartania. Nem ritka ma már az 1-2 gigabájt operatív memóriával szerelt okostelefon és tablet és a jövőben a kapacitásuk még tovább nőhet, hogy megfelelő sebességgel futtathassák az egyre összetettebbé váló mobil alkalmazásokat.

A mobil eszközök által igényelt memória mennyisége olyan ütemben nő, hogy a hozzájuk gyártott chipek összesített kapacitása hamarosan felülmúlja a PC-két és szervermemóriákét. A Samsung most új áttörést ért el az alacsony fogyasztású (Low Power, LP) DDR4 memóriák területén, a vállalat kifejlesztett egy 8 gigabites, vagyis 1 gigabájtos lapkát, amelyet 20 nanométeres osztályú gyártástechnológiával készített.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: