Számítógépek - Okostelefonok

Miért fontolgatja a Sony a Windows Phone futtatását?

Állítólag Vaio márkanév alatt válhat hivatalossá az okostelefon. A Nokia hamarosan befejeződő felvásárlása ellenére a Microsoftnak nagy szüksége van a Windows Phone operációs rendszerét támogató gyártópartnerekre, éppen ezért néhány hete valószínűleg keveseket lepett meg őszintén a hír, miszerint Redmond akár fizetni is hajlandó lenne a Samsungnak egy tisztességes csempés mobilcsaládért.

A The Information friss beszámolója alapján a Sony is komolyan fontolóra vette egy Windows Phone platformot használó okostelefon elkészítését, az eszköz valamikor idén kerülhet piacra. Remek kérdés, hogy az állítólag Vaio márkanév alatt kiadandó mobil milyen hardverekkel rendelkezhet: első nekifutásra tipikusan csúcsmobilt szokás készíteni, viszont a legjobban a kedvező árú Windows Phone-ok fogynak, üzletileg valószínűleg egy megfizethetőbb modell éné meg.

A készülék piacra dobása esetén a Sony idén kettő új operációs rendszerrel próbálhatna szerencsét, hiszen hónapokkal ezelőtt a gyártó megerősítette a Firefox OS iránti érdeklődését is. (Forrás: The Information, GSMArena)

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: