Hírek - IKT hírek röviden

A fényképezés forradalmának hátulütői

„A fénykép nem véletlen, a fénykép koncepció. A »géppuska-módszer«, vagyis ha a fotós rengeteg negatívot készít, s abban bízik, hogy az egyik majd csak jó lesz, végzetes hatású a komoly eredményekre nézve.” Bár még teljesen más korban fogalmazta meg, a XX. század derekán, elsősorban fekete-fehér természetfotóival hírnevet szerzett Ansel Adams amerikai fotográfus intelme talán aktuálisabb, mint valaha.

A világ fulladozni látszik a fényképek áradatában – csak a Facebookra naponta 350 millió fotót töltenek fel. Bár okostelefonnal dolgozni ma már profi fotósoknak sem szégyen, és számos szakmabeli véli úgy, hogy a mindenki zsebében ott lapuló mini kamerák hasonló forradalmat hoznak, mint a múlt században előbb a riportereket, majd a műtermi fotósokat mozgékonyabbá tevő kisfilmes gépek, a trendet sokan veszélyesnek tartják.

Ennek lehetséges okairól a HVG e heti számában olvashatnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: