Számítógépek - Okostelefonok

Mióta lehet beépülve az NSA za iPhone-okba?

Az NSA kiterjedt megfigyelési tevékenysége 2014 elején már senkit nem ér nagy meglepetésként, miután arról szinte heti rendszerességgel derülnek ki újabb ijesztő részletek.

A túlságosan is kíváncsi szervezet egyik kedvelt célpontját az okostelefonok jelentik: néhány nappal ezelőtt, Jacob Applebaum biztonsági szakértő és a Der Spiegel lerántotta a leplet egy újabb titkos dokumentumról, ami egy olyan NSA-programot ír le, amellyel az ügynökség az iPhone-okat fertőzhet meg, és segítségével képes teljesen átvenni az irányítást a készülékek fölött. A “DROPOUTJEEP” névre hallgató malware-rel az NSA elméletileg bármilyen adathoz hozzáférhet az eszközön, beleértve az üzeneteket, a kapcsolatokat, hangpostát és a helyelőzményeket is, továbbá a kamerát és mikrofont is kezelni tudja távolról.

Arról már korábban is hallani lehetett, hogy a szervezet különösebb erőfeszítés nélkül fel tudja törni az androidos és BlackBerry készülékeket, továbbá az is sejthető volt, hogy az Apple termékei sincsenek teljes biztonságban, az azonban meglepő, hogy épp utóbbiaknál rendelkezik a legkiterjedtebb hozzáféréssel. Az ügy érdekessége, hogy a rosszindulatú szoftver telepítése a szakértők szerint eddig minden egyes alkalommal sikeres volt, és a kiszivárgott dokumentumok szerint a malware már 2008-ban is létezett, alig egy évvel az első iPhone megjelenését követően - ekkor pedig a kutatók szerint az ügynökségnek még nem volt rá lehetősége, hogy a kémprogramot távolról telepítse az eszközökre.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: