Számítógépek - Okostelefonok

Kétszeres teljesítmény fele energiával - ez a Samsung világelső LPDDR4 memóriája

A Samsung bejelentette az iparág első, 8 gigabites LPDDR4 szabványú memóriáját, mely az új generációs mobil eszközök alapja lesz elsődlegesen a csúcskategóriában.

Az LPDDR4 szabvány ugyan még nincs véglegesítve, de ez idén már megtörténik, az árak miatt azonban a terjedés üteme lassú lesz. A dél-koreai óriáscég az új termék mintáit 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készíti, továbbá négy darab lapka összetokozásával olyan 4 GB-os kapacitású LPDDR4 memória kreálható, mely kellően vékony, hogy beférjen a mai mobil eszközökbe.

A vállalat elmondta, hogy az új termékük 3200 MHz-es effektív órajelen üzemel, ami kétszer 32 bites csatorna mellett 25,6 GB/s-os memória-sávszélességet biztosít. Ez 50%-kal jobb teljesítményt kínál a leggyorsabb LPDDR3-hoz viszonyítva, emellett az 1,1 V-os üzemfeszültségnek hála 40%-kal kevesebb energia felhasználásával működtethető.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: