Hírek - IKT hírek röviden

Meghekkelték - Microsoft ellenes felhívás a saját oldalain

Illetéktelenek kínos felhívásokat tettek közzé a leánycég publikus felületein. Nem csak a Snapchatnél kezdődött hackeléssel az idei év, ugyanis szerdán a Syrian Electronic Army hozzáférést szerzett a Microsoft tulajdonában lévő Skype kapcsolattartásra használt publikus felületeihez, amelyeken a redmondi vállalatot negatív fényben feltüntető kijelentéseket tettek közzé.

Az akció során a távközlési szolgáltató Twitter és Facebook csatornáihoz, továbbá a vállalat blogjához fértek hozzá. Utóbbi a hírünk írásának idején nem volt elérhető, noha a Skype tájékoztatása szerint felhasználói adatokhoz nem juthattak a betörők.

Az illetékesek valószínűleg azt vizsgálják, hogy a támadók ennek egy hibáját kihasználva vonták-e irányításuk alá a közösségi hálózatos fiókjaikat. „Ne használj microsoftos e-maileket (Hotmail, Outlook).

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: