Hírek - IKT hírek röviden

Melyik a legnépszerűbb böngésző Magyarországon?

Közel 5 évnyi uralom után második helyen a Mozilla Firefox. Határozottan drámai hírrel szolgálhatunk a geekek számára, ugyanis december utolsó hetében a Google Chrome elorozta hazánk legnépszerűbb böngészőjének címét a Firefoxtól.

A Mozilla terméke közel 5 éven keresztül volt piacvezető, az Internet Explorertől 2009 áprilisának elején vette el a megtisztelő státuszt. A Gemius Ranking adatai alapján december utolsó teljes hetében a netezők 38,41 százaléka (az előző héthez képest +0,96%) böngészett Google Chrome segítségével, a Firefoxot használók tábora 37,06 százalékra (-0,69%) jött ki.

A kérdéses időszakban hazánk harmadik legnépszerűbb böngészője 9,63 százalékkal az Internet Explorer volt, a Microsoft szoftvere egy hét alatt 2,13 százalékot veszített a népszerűségéből. A böngészős statisztikákat figyelőket valószínűleg nem érte túlságosan nagy meglepetésként a trónfosztás, hiszen az elmúlt hónapokban a Chrome csendben és folyamatosan hódított a Firefox, de főként az Internet Explorer rovására. (Forrás: Gemius SA, gemiusTraffic, 2013/12/23 – 2013/12/29)

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: