Számítógépek - Okostelefonok

Teszt: van-e összefüggés az okostelefonok márkája és szellemi képességeink között?

Egy online teszt szerint az okostelefonunk típusától (pontosabban gyártójától) is függ szellemi rátermettségünk.

Az angol Ladbrokes „Az értelem tesztje” nevű online vizsgálatának célja, hogy kimutassa, mely okostelefon-tulajdonosok mutatják a – ahogy ők mondják – legnagyobb szellemi mozgékonyságot, azaz kik a legeszesebbek. A teszt középpontjában a gyors problémamegoldó-képesség és az alakfelismerés áll.

1000 okostelefon-tulajdonost vizsgáltak, és a hét kérdésből álló teszt kitöltése előtt meg kellett adniuk okostelefonjuk gyártóját, majd kezdődhetett a megoldás, amelyben minden egyes kérdésnél négy lehetséges válasz közül kellett kiválasztani a helyeset. (A teszt nem enged tovább addig, amíg nem sikerül megadni a jó választ.) A felmérésből az derült ki, hogy az iPhone-tulajdonosok adták a legrövidebb idő alatt a legtöbb helyes választ, azaz ők eszesebbek a többieknél. Az iPhone-osokat (gyártó: Apple; 94 mp) a Google (99 mp), a Samsung (103 mp), majd a HTC (105 mp) és a Nokia készülékek (109 mp) tulajdonosai követték, és az utolsó helyen a BlackBerrysek (118 mp) végeztek.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: