Hírek - IKT hírek röviden

Tragikus baleset vagy sima túladagolás miatt halt meg barnaby Jack, a világhírű hacker

Barnaby Jack azzal lett híres, hogy a bankautomaták mellett a pacemakereket és az inzulinpumpákat is meg tudta hackelni.

A San Francisco-i tisztiorvos irodája szerint kábítószer-túladagolás végzett a 36 éves Barnaby Jackkel: a világszerte ismert hacker heroint, kokaint, Xanaxot és Benadrylt fogyasztott a halála előtt. A zseniális új-zélandi programozó néhány éve azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy saját fejlesztésű szoftverével szinte bármelyik ATM-et fel tudta törni; később arra is rájött, hogyan lehet vezeték nélküli kapcsolaton keresztül meghackelni egyes orvosi eszközöket – köztük a pacemakereket és az inzulinpumpákat.

Jacknek a tavalyi Black Hat biztonsági konferencián kellett volna előadást tartania, de hat nappal az esemény kezdete előtt életét vesztette. Lévén az egyik legelismertebb hacker, szinte azonnal felröppentek a halálával kapcsolatos összeesküvés-elméletek: egyesek szerint az amerikai kormány, mások szerint azok az egészségügyi vállalatok ölették meg, akiknek feltörte az eszközeit.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: