Számítógépek - Okostelefonok

Megszünt a Symbian és MeeGo operációs rendszerek támogatása

Lejárt a régi okostelefonok és szoftveres ökoszisztémáik szavatossága. Egy korszakot véglegesen lezárva a Nokia októberi ígéretéhez híven január elsejével megszüntette a Symbian és MeeGo operációs rendszerek terméktámogatását, így az ezeket futtató eszközök immáron garantáltan nem fognak semmilyen szoftverfrissítést kapni.

A nemrégiben vásárolt hardverek esetében a garanciális cserére természetesen lehetőség nyílik majd, itt-ott még árulnak újonnan symbianos mobilokat. Szintén szomorú, hogy a terméktámogatás megszüntetésével a telefonok Ovi Store programboltja is halálra lett ítélve, ugyanis a fejlesztők immáron nem tehetnek benne elérhetővé új alkalmazásokat, ráadásul a meglévőket sem frissíthetik, noha a fizetős programjaik eladásai után megkapják a pénzüket.

Egyelőre nem tudni, hogy meddig marad elérhető az Ovi Store, ám a Nokia mobilos üzletágának beszerzése után a Microsoft illetékesei feltehetően nem fognak sokat vacakolni vele, bár azonnali kaszára azért nem számítunk.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: