Hírek - IKT hírek röviden

Miért lett mégis optikai meghajtó az Xbox One játékkonzolban?

Phil Spencer a Microsoft Studio-tól tett nemrégiben nyilatkozott a brit Xbox magazinnak, melyben felfedte, hogy a redmondiak nem sokkal a játékkonzol új generációjának bemutatása előtt még igencsak komoly dilemma előtt álltak.

A vállalat berkein belül ugyanis felmerült annak lehetősége, hogy az Xbox One-t a modern irányzatoknak megfelelően optikai meghajtó nélkül dobják piacra. Az ötlet teljesen logikusnak tűnik, elvégre ha megnézzük, egyre kevesebb termék tartalmaz még ma is DVD vagy BlueRay olvasót, mely a helytakarékosság mellett a költségeket is csökkenti.

Mindez a gyorsan terjedő online szolgáltatások terjedésének is köszönhető, egy fizikai adathordozót még akár ki is válthatná egy streaming rendszer. Ugyanakkor a konzol bejelentését megelőző időszakban már az is nagy felháborodást váltott ki, hogy a korai tervek szerint a konzol állandó internetkapcsolatot igényel a DRM védelem miatt, így ha az egyes játékok futtatásához nagy sávszélességű kapcsolatra lenne szükség, az szinte biztosan visszavetette volna a népszerűségét.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: