IKT műhely - Netbiztonság

Az interneten vásárolt küyüket is meghekkelte az NSA

Újabb részletek derültek ki arról, hogy az amerikai nemzetbiztonsági hivatal mennyire kreatív, ha ellenőrzésekről és megfigyelésekről van szó.

A Der Spiegel arról számolt be, hogy az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (NSA) a Központi Hírszerző Ügynökséggel (CIA) és a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) közösen akár online megrendelt notebookokat és más hardvereket is elfog azért, hogy azokat módosítsa, majd így juttassa el a címzettekhez. A műveletekért a Tailored Access Operations (TAO) nevű részleg felel, amelynek feladata, hogy különleges eszközöket készítsen és biztosítson az NSA tagjainak.

Ezek az eszközök lehetnek mobiltelefonokon és számítógépeken használható kémprogramok, mobil kapcsolatokat lehallgató rendszerek, manipulált USB-kulcsok, láthatatlan poloskák. Amennyiben a TAO fel akar törni egy hálózatot vagy egy számítógépet, akkor a specialistákhoz fordul.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: