Hírek - IKT hírek röviden

Okoskütyü a szánkban - íme a Kolibree, az okosfogkefe

Egyre több olyan hétköznapi eszköz válik okossá, amelyekről talán nem is gondoltuk volna, hogy ilyen formában is értelmet nyerhetnek.

Tavaly ott volt az okosvilla, a HAPIFork, ami azt figyel milyen gyorsan eszünk, és szerinte nem rág elég jól a tulajdonos, még meg is dorgálja egy appon keresztül. Most Kolibree néven bemutatkozik az első oksofogkefe, aminek a puszta létezése is furcsának tűnhet elsőre, pedig nagyon is van értelme.

A Kolibree az első használat során feltérképezi a szánk belsejét, készít róla magának egy modellt, amit meg is jegyez, majd összeállítja az adatok alapján azt, hogy mennyire, hogyan és milyen sorrendben kell mosnunk a fogunkat, hogy az igazán hatékony legyen. A fogkefe Bluetooth-on keresztül küldi el egy-egy fogmosás után az adatokat a hozzá tartozó mobilalkalmazásba, ami ezek alapján megmutatja, ha valahol nem végeztünk jó munkát, és segít abban, hogy igazi expertté váljuk fogmosásból.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: