IKT műhely - Facebook

Miért tiltakoznak az emberek a Facebook megfigyelési projektje ellen?

Mind ismerjük azt, amikor hirtelen felindulásból begépelünk egy állapotfrissítést vagy hozzászólást, de amint visszaolvassuk, azzal a lendülettel ki is töröljük az irományunkat.

Jelenleg felhasználók tömegei tiltakoznak az ellen, hogy a begépelt, de el nem küldött szövegeinket a Facebook bármilyen módon rögzítse vagy feldolgozza, a Care2 ezzel kapcsolatos online petícióját például majdnem 28 ezren írták alá. A bökkenő csupán annyi, hogy a Facebook nem gyűjti az elküldetlen gondolatainkat – állításuk szerint legalábbis.

A hirtelen privacy-pánikot a Slate tavaly decemberi cikke gerjesztette, amelyben 3,9 millió Facebook felhasználó viselkedését követték 17 napon át, és arra jutottak, hogy a felmérésben résztvevől 71 százaléka legalább egyszer törölte vagy módosította a posztját. Fontos kiemelni, hogy azt tanulmányozták, hogy mikor gépelnek be valamit, nem pedig azt, hogy mit.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: