IKT műhely - Netbiztonság

Gyenge jelszó miatt törték fel az OpenSSL oldalát

Az OpenSSL weboldalának meghackelését - ellentétben az előzetes hírekkel - nem egy komolyabb szoftveres sérülékenység, hanem egy gyenge jelszó segítette.

Az OpenSSL Project weboldalát valamivel több mint egy hete érte támadás, amelynek során az elkövetők manipulálták a www.openssl.org nyitóoldalát, és azon egy rövid szöveget helyeztek el. Az incidens mögött egy török, TurkGuvenligi nevű hackercsoport állt, amely egy ideig komolyabb fejtörést okozott nemcsak az OpenSSL weboldal üzemeltetőinek körében, hanem a VMware berkein belül is.

Az eset kivizsgálásakor kiderült, hogy a hackerek kizárólag az index.html állományt manipulálták, egyéb fájlokhoz nem nyúltak hozzá. Az üzemeltetők ellenőrizték a letölthető forráskódokat, illetve az azok tárolására szolgáló rendszereket, de nem találtak rendellenességet a támadást követően.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: