Hírek - IKT hírek röviden

Netflix - melyik lesz az első 4K-ban streamelhető sorozat?

Bár hazánkba még nem ért el, külföldön egyre népszerűbb a Netflix. A szolgáltatáson keresztül egy alacsony havidíjért cserébe bárki korlátlanul nézhet sorozatokat, filmeket kiváló minőségben.

A Kevin Spacey főszereplésével készült House of Cards a Netflix saját gyártású sorozata, így nem meglepő, hogy ez lesz az első olyan széria, amit 4K-ban is lehet majd nézni - ráadásul előrelátóan eleve 4K-ban forgatták. A bejelentést az LG sajtókonferenciáján ejtette meg Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója.

A tökéletes 4K-s streameléshez valószínűleg az Ultra HD tévék beépített Netflix alkalmazása kell majd, csak így érhető el a maximális minőség. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen sávszélességet igényel majd a szolgáltatás, de állítólag a YouTube is készül egy hasonló bejelentéssel, és az ahhoz kapcsolódó pletykák szerint van már megoldás az „alacsony sávszélesség-magas felbontás” problémára.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: