Hírek - IKT hírek röviden

2014 a 4K felbontású szolgáltatók éve (is)

Molnár József , 2014. január 7. Legalábbis a CES-en és kizárólag az Egyesült Államokon belül, ám legalább valami beindult.

Pár héttel ezelőtt nagy gondban lettünk volna, ha egy nagyobb globális 4K-s tartalomszolgáltatót kellett volna megneveznünk, ám a CES e téren is változást hozott. Bár sejthető volt, hogy nem csak a tévégyártók halmoznak majd el minket a tűéles képet kínáló (bár ezt a kijelentést érdemes négyévente felülvizsgálni) készülékeikkel, hanem a film terjesztők is felzárkóznak majd hozzájuk, mivel mit sem ér az Ultra HD, ha nincs hozzá megfelelő tartalom.

A felskálázással pedig csak ideig-óráig lehet visszaélni a jelenleg még drága tévék első vásárlóinak türelmével. Az ügyben elsőként a Netflix szólalt meg, amely idén már 4K-ban is fog streamelni (elsőként a saját gyártású House of Cards sorozatát), majd felzárkózott hozzá a Technicolor, és az Egyesült Államokban neves, nálunk alig ismert Comcast és DirecTV is.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: