Hírek - IKT hírek röviden

Százezer 100 éves lesz csak az UK-ban 2050-re!?

Mindig érdekesek azok az előrejelzések, amelyek több évtizedre előre igyekeznek megjósolni, milyen is lesz az élet akkoriban.

Ilyesmi persze létezett korábban is, ám a jóval szerteágazóbb ismeretek miatt a mostanában készített prognózisokat már jóval pontosabbnak ígérik a szakértők. Többek között azért is, mert a jövőbeli életkörülményeket a manapság folyó kutatások, fejlesztések ismeretében igyekeznek meghatározni.

Jonathon Porritt egy az Egyesült Királyságban élő író és környezetvédő, akinek legújabb munkájából kiderül, hogy harminchat esztendő múlva vajon hogyan és milyen körülmények között élünk majd. Emberünk víziója szerint 2050-ben mindenki saját géntérképekkel fog rendelkezni és maximálisan személyre szabott gyógyszereket szedhet - jó hír, hogy várhatóan jelentősen csökkenni fog a cukorbetegek száma, ezenkívül pedig az emberek élettartama ki fog tolódni.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: