Hírek - IKT hírek röviden

Okostévékbe és okosauókba költöznek a Qualcomm új processzorai

Az otthoni szórakoztatást és a gépkocsikon belüli információs-szórakoztató rendszereket támogatják a legújabb Qualcomm processzorok.

Szinte csak órákkal azután, hogy az Nvidia bejelentette új Tegra K1 processzorát, a nagy rivális, a Qualcomm is lerántotta a leplet két új processzoráról, a Snapdragon 802-ről és a Snapdragon 602A-ról. A processzorokat az otthoni szórakoztató rendszerekbe (elsősorban az okos tévékbe), illetve a gépkocsik információs-szórakoztató rendszereibe szánják.

A Snapdragon 802 a Snapdragon 800 továbbfejlesztése, amelyet a tavalyi CES-en mutattak be. A processzor a következő generációs okos digitális médiaadaptereket, set top boxokat, tévéket célozza, így nem meglepő, hogy 4K támogatás került bele (kifejezetten 4K streamingre tervezték), és hatékony energiafogyasztással kezeli az erőforrás-igényes alkalmazásokat, például a játékokat.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: