Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Asztali 3D printerek az iparnak

A 3D nyomtatás napjainkban különös népszerűségnek örvend, mégpedig azért, mert az additive gyártási technológia immáron elérhetővé vált a végfogyasztók számára is.

Noha újkeletűnek tűnhet, a rétegről rétegre történő modellépítés már régóta használt technológiának számít az ipari termékfejlesztési láncban. Az ipari termék- és formatervezésben a 3D nyomtatás jelentősen lerövidítheti a termék piacra jutásának idejét, lecsökken a termékfejlesztési ciklus, a gyorsan előállított funkcionális prototípusokkal hamarabb tesztelhetővé válik a produktum.


Noha elviekben az ipari 3D nyomtató berendezések technológiája megegyezik az otthoni illetve irodai felhasználásra szánt asztali 3D nyomtatók működésével, a funkcionális, tesztelésre szánt prototípusokkal szemben támasztott minőségi követelmények sokkal szigorúbbak annál, amelyre az elérhető árú 3D nyomtatók képesek lennének. Egy funkcionális 3D nyomtatott prototípusnak alkalmasnak kell lennie terheléses próbákra, így szilárdsági tulajdonságainak meg kell közelíteni a tervezett sorozatgyártott termék jellemzőit.

Tovább a teljes cikkhez >>> parametric-art.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: