IKT műhely - Facebook

Időutazók után kutatnak a Facebookon

Ha valaki képes az időutazásra, hol máshol bizonyítaná be mindezt, mint valamelyik közösségi oldalon.

Ez volt az alaptézise az asztrofizikus Robert Nemiroffnak és a Michigani Egyetem fizikushallgatójának, Teresa Wilsonnak, akik az időutazás létezésére utaló jelekre vadásztak Facebookon és Twitteren. Munkájuk során Ferenc pápa megválasztása előtt született #popefrancis hashtaggel ellátott tweetek és az ISON üstökös felfedezése előtt keltezett #cometISON cimkés állapotfrissítések után kutattak, remélve, hogy be tudják bizonyítani az igazukat.

Elég hamar módszertani hibába ütköztek, hiszen nem kalkulálták bele azt az apróságot, hogy a hashtagek használata Facebookon nem túl elterjedt, illetve hogy a felhasználók döntő többsége ügyel az adatvédelemre, és csak az ismerőseik láthatják, miket írnak ki. Tekintve, hogy egyelőre nincs arra lehetőség, hogy állapotfrissítésekre és hozzászólásokra keressünk, nem jártak túl sok sikerrel.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: