Hírek - IKT hírek röviden

Holnap már okosmatrac vigyázza az álmunk

A berendezés statisztikai és tudományos alapokon próbál segíteni a vásárlóknak. Mindenkinek megvannak a maga súlyos hétköznapi problémái, azonban az erre való rákérdezéskor a többségnek feltehetően nem az alvás jut elsőként az eszébe; szinte már túl nyilvánvaló ahhoz, hogy egyáltalán gondoljunk rá.

Ettől függetlenül az éjszakai pihenés az egyik legfontosabb napi tevékenység, hiszen egy remek durmolás után frissen és tettre készen ébredünk, így fizikálisan és mentálisan egyaránt a lehető legtöbbet tudjuk nyújtani. Az alvási problémák diagnosztizálása és megoldása nem egyszerű feladat, ám a Withings névre hallgató vállalat Aura rendszere aktív segítséget nyújthat benne.

A Consumer Electronics Show-n debütált eszköz célja a vásárló optimális pillanatban történő felébresztése, az alvásának megértése és segítése. A rendszer három komponensből áll: a matrac alá illeszthető periféria a mozgást, szívverést és légzést figyeli, míg az ágy mellé helyezendő fő egység a környezeti változók (hang, fény és hőmérséklet) monitorozása mellett képes automatikusan különféle frekvenciájú zajokat kiadni, fényt kibocsájtani.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: