Hírek - IKT hírek röviden

Tovább bővül-e az IKT piac 2014-ben?

A Gartner tavaly nyáron még 4,1 százalékos növekedéssel számolt az ICT-piacon 2014-ben, tegnap kiadott előrejelzésében azonban már csak 3,1 százalékos bővüléssel számol a neves piackutató vállalat – ez azonban még mindig lényegesen jobb teljesítmény lenne, mint a 2013-as 0,4 százalékos emelkedés.

A Gartner minden kategóriában (eszközök, adatközpontok, vállalati szoftverek, IT szolgáltatások, telekommunikációs szolgáltatások) növekedéssel számol, az egyik fő hajtóerő továbbra is a vállalati szoftverek és a kapcsolódó szolgáltatások értékesítése lesz, de 2013-mal ellentétben idén az eszközök forgalma is növekedni fog, és az IT szolgáltatások piacán is számottevő bővülésre számítanak. A vállalat elemzői szerint a PC-k, notebookok, tabletek és okostelefonok közötti határok elmosódása miatt a jövőben egyre inkább az ár és nem a funkció lesz a legfőbb megkülönböztető faktor.

Forrás: GartnerA most publikált becslést a Gartner szerint főleg a telekommunikációs szektor vártnál valószínűleg gyengébb teljesítménye miatt kellett lefele módosítani, egyre több ugyanis a kábeles telekommunikációs megoldásokat nélkülöző háztartás, és a meglévő előfizetéseket is egyre kevesebben és ritkábban használják. Kínában jelentősen csökkentek a percdíjak, Nyugat-Európában pedig hatalmas verseny indult az új előfizetőkért és a már meglévők megtartásáért.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: