Hírek - IKT hírek röviden

Biometrikus azonosítás fajtái - Myris USB Atuhenticator az írisz azonosító

Biztonságtechnikai szempontból a biometrikus azonosítás egyre nagyobb szerepet kapott az elmúlt hónapokban, jó példa erre az iPhone 5S-be épített Touch-ID nevű ujjlenyomat olvasó is, de a pletykák szerint a Samsung is írisz olvasóval felszerelkezve érkezik.

Az írisz alapján történő azonosítás elviekben sokkal biztonságosabb az ujjlenyomat olvasáshoz képest, ahogy a retinaszkenneren alapuló beléptető technológiához viszonyítva is megbízhatóbb azonosítást kínál – utóbbi esetben a retina sérülései módosíthatják az azonosításhoz szükséges mintázatot. Az EyeLock nevű cég legújabb terméke asztali és hordozható PC-kre biztosítja ezt a biztonsági beléptetést Myris USB Atuhenticator nevű eszközével.

Ahogy a neve is mutatja, az eszköz USB portra kötve képes elvégezni a felhasználók beazonosítását, melyhez a kis kerek doboz alakú eszköz alján található kamerába kell nézni. A cég a mai nap folyamán élőben is demonstrálja az eszköz képességeit Los Angelesben a CES keretei közt.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: