Hírek - IKT hírek röviden

FreeSync - kép szétcsúszás megakadályozása drága hardver nélkül

A vállalat szerint nem kell extra hardver a kép szétcsúszásának megakadályozásához. A játékosok kellemes meglepetésére 2013 októberében az NVIDIA bejelentette a G-Sync nevű vezérlőegységét, a monitorokba szánt extra hardver célja a videokártya és kijelző képfrissítési sebességének dinamikus egymáshoz igazítása.

A specifikus GeForce grafikus vezérlőkkel kompatibilis megoldás megakadályozza, hogy a változó képkockaszám miatt szétcsússzon a kép a monitoron. Tegnapi CES-es sajtókonferenciája után zárt körben az AMD leleplezte rivális technikáját (állítólag FreeSync-ként hivatkoznak rá), amely fő érdekességét az adja, hogy semmilyen drága és extra hardverre sincs szükség a működéséhez.

A vállalat videokártyái a HD 5000 szériától támogatják, ráadásul a cég szerint a legtöbb új megjelenítő vezérlőlapkája is kompatibilis vele. A technikát az AMD egy már kapható Toshiba laptopot használva demonstrálta a helyszínen, a VESA-nál szabványosítási eljárás alatt áll.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: