IKT műhely - IKT az osztályomban

Fotómontázs készítő program (kollázs képszerkesztő) letöltése ingyen - AutoCollage: látványos fotómontázs percek alattTöltse le ingyen az AutoCollage fotómontázs készítő programot (kollázs képszerkesztő), amivel percek alatt látványos montázsképet állíthat össze digitális fényképekből, amelyről senki nem fogja elhinni, hogy két perc alatt készítette!

Tegye felejthetetlenné élményeit és színesebbé környezetét. Készítsen látványos képválogatást az osztály tagjairól vagy gy emlékezetes osztálykirándulásról. Készíttessen diákjaival látványos képeket az iskolaújság címlapjára, honlapjuk fejlécére vagy prezentációikhoz.

A fotómontázs készítő program használata

Indítsa el a Microsoft Research Auto Collage 2008 fotómontázs készítő programot a Start menü­ből. A program jobb oldalon mutatja a képek mappa tartalmát az Image

Browser ablakban. Ha másik mappából szeretne képeket választani, kattintson a felirattól jobbra található gombra, és válassza ki a megfelelő mappát.

Ha nem szeretné, hogy a fotómontázs készítő program véletlenszerűen válasszon képeiből, másolja a kiválasztott képeket egy új mappába, és jelölje ki azt az AutoCollage­ban.

Miután kiválasztotta a mappát, láthatja a benne lévő képeket szétszórva. A jobb oldalon található csúszka segítségével állítsa be, hány képet szeretne felhasználni. További beállításokhoz nyomja meg az Options gombot. Itt beállíthatja a kép méretét.

Ha egyéni méretet szeretne beállítani, kattintson a ...(három pontot ábrázoló gombra)  gombra, ahol megadhatja a méretet hüvelykben, centiméterekben vagy akár pixelekben is. Ha nagy méretben szeretné kinyomtatni a kollázst, beállíthat akár 7200×7200­as, több mint 51 megapixeles felbontást is. Ez a méret elegendő lehet akár egy tabló hátteréhez is.

Nyomja meg a Create gombot a kollázs elkészítéséhez. A Auto Collage 2008 fotómontázs készítő program elemzi a képeket, és megkeresi az arcokat, hogy azok ne maradjanak le az összeállításról. A beépített arcfelismerő rendszer pedig úgy helyezi el a fotókat, hogy a hasonló képek ne kerüljenek egymás mellé. A ké­pek számától és a számítógép teljesítményétől függően rövidebb-­hosszabb idő alatt elkészül a kollázs.

Ha esetleg nem tetszik az összeállítás, kattintson újra a Create gombra, és a felugró ablakban kattintson az Igen gombra az előző kollázs törléséhez. Mivel az  Auto Collage 2008 fotómontázs készítő program véletlenszerűen választja ki a képeket, minden újrakezdéskor valamilyen más elrendezésben állítja össze a fotókat.

Ha elégedett az ered­ménnyel, kattintson a Save gombra a mentéshez. Ha szeretné háttérnek beállítani a képet, kattintson a Desktop gombra. Hogy a kép pontosan illeszkedjen képernyőjéhez, a képméret beállításainál válassza a a Screen Resolution lehetőséget. Használja az AutoCollage­ot, ha látványos kollázsokat szeretne készíteni, de nem szeretne hosszú időt tölteni a képek összerendezésével és összemosásával.

A fotómontázs készítő program Letöltése

A Auto Collage 2008 fotómontázs készítő program próbaváltozata letölthető ezen az oldalon a Download gombra kattintva. A próbaváltozat 30 napos használatot tesz lehetővé, és a képek aljára egy vízjel kerül. Tanárok számára az Auto Collage 2008 fotómontázs készítő program ingyenesen letölthető, ha regisztrálnak a http://www.partnersinlearningnetwork.com oldalon. Belépés után írja be a keresőbe: AutoCollage ­ Free download for educators. Válassza az első találatot, majd kattintson a Download now gombra.

Még több ingyenes Microsoft programról leírást ebben a letölthető kiadványban talál >>> Szoftverbörze innovatív tanároknak
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: