Hírek - IKT hírek röviden

Hajlítsd magad - hajlítható kijelzőket mutatott be az LG a CES-en

A Samsung egy hatalmas hajlított, az LG egy kisebb, de kedvünkre hajlítható, míg a a Sony rengeteg 4K felbontású modellt jelentett be.

A Samsung Electronics a CES-en leplezte le első kereskedelmi forgalomban kapható, hajlított képernyőjű UHD TV-it, valamint bemutatta hajlított és UHD készülékeinek teljes tárházát. 2013-ban három UHD és egy hajlított TV-t mutatott be a Samsung, míg 2014-ben a cég már 10 új UHD és 6 hajlított TV-t fog piacra dobni, köztük a világ legnagyobb, 110 hüvelykes UHD, valamint a 105 hüvelykes hajlított UHD televízióval.

A 65 hüvelykes H7150 LED Smart TV-je elhozta a CES Legjobb Innovációja díját, míg öt TV - köztük a 78 hüvelykes U9000 Curved UHD TV és a 110 hüvelykes S9 UHD TV - a CES 2014 Formatervezés és Mérnöki elismerésében részesült. A cég sajtóanyaga hosszan taglalja a hajlítás előnyeit, mint például a szélesebb látószög olyan panorámahatást kelt, amely miatt a képernyő még nagyobbnak tűnik, és hogy egyenletes és egységes nézési távolságot biztosít, de ez sem feledteti azt a tényt, hogy ennek megalkotásában bizony megelőzte őket az LG. A 105 hüvelykes hajlított UHD TV mellett a Samsung bemutatta az U9000-es sorozatot is, és a zászlóshajójának számító Full HD H8000-es LED TV sorozatnál is bevezette a hajlított képernyőt.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: