Hírek - IKT hírek röviden

Vásároljon olyan izzót, amit a Nemzetközi Űrállomáson használnak!

Nem a legolcsóbb megoldásokról van szó, viszont akár 20 év az élettartamuk. A Nemzetközi Űrállomáson dolgozó űrhajósok meglehetősen kellemetlen helyzetben vannak az elfogadható bioritmus fenntartása szempontjából, hiszen az ISS nagyjából 92 percenként kerüli meg a Földet, amelynek következtében összezavarodik az alvásuk vezérlése.

A Lightning Science nevű vállalat a NASA felkérésére kifejlesztett két izzót, amelyek napszakoknak megfelelő fénnyel próbálják stimulálni a személyzetet. A CNET beszámolója alapján a vállalat a Consumer Electronic Show-n bejelentette, hogy kereskedelmi forgalomba kerültek a speciális izzók, így a Föld össze-vissza élő lakosainak is segítséget nyújthatnak a mentális leolvadás elkerülésében.

A LED-es fényforrások darabonkénti ára ugyan 70 dollár (olyan 15 ezer forint), ám az élettartamuk akár 20 év is lehet. A csapott aljú Awake & Alert modell nevéből sejthetően a napfényes jellegű fényével próbálja a nappal érzetét kelteni, míg a klasszikus izzóra hasonlító Good Night sötétes fényével a természetesen elalvás előkészítésében segíthet.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: