Hírek - IKT hírek röviden

Intel új utakon - SD kártya méretű platform

Az Intel az elmúlt év őszén leplezte le a Quark termékcsaládot, melynek első képviselője a Quark X1000-es SoC. Az akkori tervek után az idei CES-en egy tényleges platform is bemutatkozott, ami az Edison névre hallgat.

Technikai értelemben még fejlesztői megoldásról van szó, de ez elsősorban csak az ökoszisztéma kialakítása céljából van így, mivel kereskedelmi forgalomban még nem bevethető a koncepció, némi fejlesztéssel és a szoftveres támogatás kiépítésével azonban később az lesz. Az Edison platform egy normál SD kártya méretével vetekszik, ami igen jónak mondható, ha azt is figyelembe vesszük, hogy támogatja a Wi-Fi és a Bluetooth interfészeket, illetve belül egy kétmagos, 400 MHz-es, x86-os processzorrész dolgozik.

A rendszeren jelenleg egy módosított Linux futtatható, illetve készül egy fejlesztőkörnyezet is, amivel alkalmazásokat lehet írni a később érkező Edison platformos termékekre. Az újdonság egyébként lényegében bármilyen viselhető eszközben bevethető.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: