Hírek - IKT hírek röviden

Szabványosított dokkoló állomások jönnek?

A DisplayPort interfészen keresztüli dokkoló ötlete már régóta a köztudatban van. Először az AMD prezentálta ezt a koncepciót Lightning Bolt kódnéven.

A rendszer előnye, hogy a DisplayPort kiemelten alkalmas a mobil gépekhez fejlesztett dokkolókhoz, hiszen a képességeinek hála az USB-s megoldásokat messze lekörözi, és az aktuális thunderboltos opciókhoz mérten is lényeges előnyöket tud felmutatni, ideértve az extra USB 3.0-s portok, a sztereó 3D, valamint a több kijelző támogatását a notebook folyamatos töltése mellett. A Lightning Boltot azonban az AMD nem dobta piacra, mivel időközben a Texas Instruments partnerei lettek, és további fejlesztéseket eszközöltek, majd nagyjából egy éve elkezdték a rendszer szabványosítását a VESA konzorciumon belül.

Ennek eredménye, hogy megszületett a DockPort, ami fizikailag egy DisplayPort kimenet, de logikai szinten magának az DisplayPort interfésznek a kiegészítése. A VESA teljesen ingyen használható szabványban gondolkodik, így a gyártók ingyenesen készíthetnek DockPortra köthető dokkolókat, különféle funkcionalitással.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: